Planuri pentru ediția a doua

Gala a pornit ca o inițiativă a Centrului European pentru Strategii Durabile, dar noi dorim să devină un eveniment al comunității băcăuane, care să se desfășoare an de an și care să contribuie nemijlocit la promovarea și susținerea antreprenoriatului. Noi nu dorim ca această Gală sa fie un eveniment organizat exclusiv de catre organizatia noastră ci un eveniment deschis la a carui legendă să participe cât mai mulți exponenți ai comunității.

Încă de la prima ediție, Gala nu a fost doar un eveniment sec, de decernare a unor distincții, ci, prin discursurile și prezentările invitaților săi, Gala a încercat să fie un simpozion amplu de promovare antreprenoriatului în rândurile tinerei generații.  În viitor, Gala poate fi în multe feluri, desigur și în funcție de părerera dumneavoastră. Noi nu dorim să stabilim singuri cum ar trebui să fie, dar avem niște idei despre ce nu ne dorim să fie:

  1. Nu ne dorim să fie un eveniment în care să se strângă fonduri sau să se facă acte de caritate. Există evenimente de acest gen în comunitate care își fac treaba destul de bine și nu vrem să ne suprapunem acestora.
  2. Nu ne dorim să fie un eveniment strict de afaceri. Noi credem că antreprenoriatul social și antreprenoriatul civic sunt de asemenea importante în arhitectura comunitară. În cadrul ediției precedente, l-am premiat pe tânărul antreprenor civic Dumitru Godina care a avut ideea implantării de mici biblioteci în parcuri și care s-a străduit totodată să atragă și finanțarea necesară.
  3. Nu ne dorim să fie un eveniment strict de premiere a performerilor din mediul de afaceri. Pentru aceasta există Topul Firmelor și alte evenimente de gen. Desigur, Gala nu-i va promova decât pe antreprenorii care au reușit în ceea ce și-au propus, dar nu dorim să facem departajări exclusiv pe criterii ce țin de cuantumul cifrei de afaceri ori a profitului net. În cadrul Galei, credem că e bine să se evidențieze mai degrabă viziunea, ineditul, curajul și sacrificiile tinerilor antreprenori.

În acest scop am înființat „Consiliul Galei”. Acest consiliu  l-am constituit împreună cu partenerii pentru a stabili împreuna arhitectură  Galei Tinerilor Antreprenori Bacauani, ediția a II-a.

În cadrul acestui consiliu am elaborat Regulamentul celei de a II-a ediții și am stabilit cele două categorii ale Galei: „Start-Up” și „Excelență”.


Vezi și: