Festivitatea de Decernare

În cadrul evenimentului, sunt nominalizate 10 afaceri la categoria StartUp și 10 afaceri la categoria Excelență; dintre acestea, se vor desemna câștigătorii celor două trofee. Propunerile se primesc de la comunitatea băcăuană, dar un Juriu stabilește nominalizările și câștigătorii. Pentru ca o afacere să poată să fie nominalizată ea trebuie să îndeplinească o serie de condiții stipulate într-un Regulament.
Evenimentul propriu-zis se deschide cu o sesiune de networking liber și se continuă cu sesiunea de premiere, în cadrul căreia 2-3 notabilități din zona de business vor susține scurte prezentări (3-5 minute). Evenimentul se încheie cu o tombolă și eventuale ateliere separate ori sesiuni de networking 1 la 1.
Una dintre funcțiile sociale ale evenimentului este aceea de a consolida comunitatea locală. Evenimentul, adunând în aceeași sală atât reprezentanți de marcă ai comunității locale de business, cât și tineri antreprenori dar și tineri implicați în societatea civilă, el (evenimentul) se păstrează valoros prin valoarea participanților.

Astfel, valoarea evenimentului este dată de:
• antreprenorii și managerii de succes, a căror prezență facilitează networking-ul și transferul de expertiză;
• tinerii antreprenori laureați, ale căror afaceri vor fi prezentate ca bune exemple pentru generația tânără;
• tinerii reprezentanți onești și exemplari ai societății civile, pentru un bun dialog între comunitatea de afaceri și comunitatea locală în ansamblul ei.

Desigur, un astfel de eveniment are și un real potențial publicitar pentru afaceri. Adunând în același loc exponenți ai lumii de afaceri și ai societății civile, Gala Tinerilor Antreprenori creează un „spațiu publicitar” cu un potențial de conversie uimitor. De aceea, la fiecare dintre ediții, s-au afișat roll-up-urile sponsorilor, s-au adăugat la mapă materialele lor publicitare, s-au afișat pe ecrane LCD slide-urile lor promoționale și li s-au amintit public produsele și serviciile în cadrul evenimentelor Galei.


Vezi și: