Care este propunerea ta?

Publicat pe

La temelia teoriei capitaliste stă cumva citatul din Adam Smith: „Fiecare individ urmărește numai avantajul său, astfel, în acest caz, ca și în multe altele, el este condus de o mână invizibilă, ca să promoveze un scop ce nu face parte din intenția lui.”

Cumva, capitalismul perfect ar exista acolo unde toți oamenii ar fi antreprenori, pentru că antreprenorii sunt cei care, pur și simplu, văd că în jurul lor ceva lipsește și nu se mulțumesc doar să observe, ci se străduiesc să găsească resursele necesare ca să suplinească (în interes propriu) acea lipsă.

Cine sau ce îl motivează pe antreprenor să-și riște resursele și să muncească peste 12 ore pe zi? Să fie dorința de câștig sau bunăstarea pe care astfel o va putea asigura familiei? Să fie libertatea propriei afaceri? Să fie pur și simplu pornirea lăuntrică de a face? Indiferent de răspunsul la întrebare, un lucru este cert, fără spiritul antreprenorial progresul omenirii nu ar fi fost tot atât de lesne de realizat.

Aproape întotdeauna antreprenorii constituie exemple pozitive de oameni care înving.  Gala Tinerilor Antreprenori Băcăuani încearcă să identifice tineri antreprenori pe care să-i promoveze și să-i prezinte comunității ca exemple de reușită. Oricare dintre noi a cunoscut cel puțin un antreprenor, dacă el însuși nu este printre aceștia. Cu siguranță și dumneavoastră cunoașteți un tânăr antreprenor de suscces! Poate acel antreprenor sunteți chiar dumneavoastră, poate e altcineva.

Noi vă invităm să intrați la secțiunea Documente, să descărcați Fișa de propunere și să ne trimiteți propunerea dumneavoastră de antreprenor la adresa de email: office@strategiidurabile.eu până pe 25 martie 2017, la ora 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *